Spicy Saturday / dumpling wok.

Saturday, February 20, 2016


Tõttöelda ei tea, kustkohast mul mõningad isud või maitsete kombinatsioonid vahepeal tulevad. Kuid ühel õhtul, kui töölt koju olin jõudnud ja kõht näljast vaikselt nurrus, tuli suur isu ühteaegu nii pelmeenide kui kergelt vürtsika köögi- ja juurviljase woki-roa järgi. Niisiis otsustasingi kaks head asja kokku panna ning välja tuli äraütlemata maitsev söömaaeg, mida end viimase paari nädala vältel liigagi tihti söömast olen leidnud. Vahel on lihtsalt ülimalt hea midagi väga kiiresti valmivat, kuid siiski maitsvat ja kerget nahka pista. Ilmselt ei ole see nüüd päris retsept, mida siinkohal jagan, kuid toiduideedega seotud kriisi lahendavaks väikseks nipiks võib viimast siiski ju lugeda, eks? 

Truth to be told, I have no idea how I sometimes come up with these more unusual ingredient combinations in the kitchen. But just the other day (well, more like a few weeks ago...), when I had come back from work and there was a small orchestra of hunger playing in my stomach, I got this unreal craving for dumplings and a mildly spicy wok at the same time. So I decided to combine these two tasty things and the outcome was surprisingly yummy! Therefore I have found myself eating this more than too many times over the past couple of weeks. It is sometimes just so comforting to create someting tasty and light with basically no time spent or effort put in. It is probably not a real recipe now, but I guess it can be considered as a small tip to solve some upcoming food idea crises, right? 

VAJA LÄHEB (1 inimesele):
1 väiksem sibul
0,5 tl tšillihelbeid
4-5 külmutatud pelmeeni (kogust võib vabalt enda maitse järgi muidugi muuta)
Suurem peotäis külmutatud juur- ja köögivilju (mina sageli ostan külmutatud wokkimiseks mõeldud köögivilja-mix'i (Maahärra oma on nämma!) ning lisan sekka veel muid lemmikuid)
Supilusikas sojakastet
Teelusikas valge veini äädikat
Seesamiseemneid
Supilusikatäis kodujuustu ja pisut rohelist sibulat peale (võib vabalt vahele jätta, aga mulle meeldib!)

WHAT YOU NEED (for 1 person):
1 small onion
1/2 tsp chilli flakes
4-5 frozen dumplings (you can of course change the amount according to your own taste)
A bigger handful of frozen veggies (I often buy a veggie mix made specially for wok dishes, the one from Maahärra is great in my opinion)
1 tbsp of soy sauce
1 tsp of white wine vingegar
Sesame seeds
1 tbsp of cottage cheese and spring onions on top (optional, but I love it!)

Puhasta ja haki sibul peeneteks ribadeks. Samal ajal kuumuta pannil (sobib nii wok- kui tavaline pann!) pisut õli ning pruunista sibul õrnal kuldseks. Ma lisan tavaliselt ka pelmeenid, tšillihelbed ja suuremad köögiviljad (nagu näiteks brokkoli tükid) üsna lühidalt pärast sibulate lisamist pannile ja lasen neil omasoodu küpseda. Kui pelmeenid hakkavad juba kergelt valmima, lisa hulka ka ülejäänud köögiviljad ning praen, kuni viimased on kenasti sulanud, kuid siiski veel  krõmpsud. Seejärel vala pannile sojakaste ja valge veini äädikas. Sega kenasti läbi ja raputa hulka seesamiseemneid. Prae veel mõni minut ja ongi valmis! 

Clean and cut the onion into thin strips and brown it on a pan (both, wok and regular pan work here) untilt they get this nice golden shade. I usually add the dumplings, chilly flakes and bigger vegetables (like chunks of broccoli)in a few moments after as well and let them melt and cook on their own. If the dumplings seem to get more or less ready, add in also the rest of the veggies and cook until they have melted but still have a nice crunc to them. Add in the soy sauce, white wine vinegar and throw in a bit of sesame seeds. Stir for a few more minutes and voila, ready it is! 


You Might Also Like

0 comments