SWEET TOOTH || Coconut and chocolate cheesecake

Saturday, May 14, 2016


Ma olen suur šokolaadikookide sõber, kuid tihtipeale on raske leida seda kuldset keskteed õige magususe, tekstuuri ning maitserikkuse vahel. Enamasti on vähemalt üks nendest mingil määral paigast ära. Muidugi ei kirtsuta ma koogisöömise ajal seetõttu nina ning jäta võimalust pisut maiustada vahele, aga mõtted tüürivad taolise täiuse saavutamise võimalustele siiski. Muidugi on alati kõik ka isiklikes maitseelistustes kinni ning viimaseid on ju nõnda palju nagu on inimesi, et võimalus kõigile meeltmööda olla on peaaegu et võimatu. 

I am a big fan of chocolate cakes, but often it is hard to find this golden path between the right amount of sweetness, the perfect texture and richness of flavour. Most of the times at least one of them has shifted slightly in the wrong direction. Of course I am not turning up my nose at this and won't skip the opportunity to satisfy my sweet tooth, but nevertheless the thought of how to improve it does cross my mind. Of course it all comes down to your own taste preferences and as we know, there are as many as there are people, so satisfying everybody is nearly impossible. 

---

Komistasin aprillikuus sünnipäevamaratonideks ühe hea šokolaadikoogi retsepti otsides selle kookose ning šokolaadiga toorjuustukoogi otsa. Esialgu olin kookospiima kasutamise suhtes pisut skeptiline, kuid kui viimaks koogitükk taldrikule ja aeg maitsta kätte jõudis, ei olnud mõminal enam lõppu. Asendasin piimašokolaadi tumedaga, mis andis koogile juurde eriti mõnusa rikkaliku maitse ning ei muutnud viimast liialt magusaks, pigem just parasjagu. Toorjuust muudab koogi kergelt kreemjaks ja tummiseks, kookospiim annab meeldiva lõhna ning õrna kookose maitse. Täpselt midagi, mis mulle istub. Olen nüüd viimast kooki paaril korral teinud ja ilmselt ei juhtub seda ka tulevikus. Super!

When April and the birthday marathons, that simply call out for cakes, approached, I stumbled upon an awesome coconut and chocolate cheesecake recipe. At first I was slightly sceptical about the coconut milk, but when finally  the cake itself made its way onto my plate and it was time to taste it, there was no end to the humming in my mouth. I replaced the milk chocolate with the dark one, which added a lovely nuance of richness to the taste and it did not make the cake too sweet, which I like. The cream cheese makes the cake slightly creamy and coconut milk adds wonderful smell and flavour in the background. It is something that just fits my taste palate. I have done this cake now a few times already and it probably will happen also in the future. Superb! 


VAJA LÄHEB:

Põhi:
200 g digestive küpsiseid
80 g võid (originaalretsept soovitab kasutada 100g, aga minu jaoks jääb põhi sedasi liialt rasvane)

Täidis:
400 g kookospiim (soovitan kasutada täisrasvast, mitte light versiooni)
400 g maitsestamata toorjuustu (mina kasutasin Farmi Köögi toorjuustu) 
100 g hapukoort
100 ml vahukoort
200 g tumedat šokolaadi (kes soovib magusamat, kasutagu piimašokolaadi või lisagu suhkurt täidisesse)
3 muna
1 spl maisitärklist

Kate:
100-150 g tumedat šokolaadi
50 ml vahukoort
Kookoshelbeid

WHAT YOU NEED:

Base: 
200 g of Digestive cookies
80 g of butter (the original recipe suggests 100g but for me that leaves the base way too greasy)

Filling:
400 g can of coconut milk (I recomment the full, not light version)
400 g cream cheese (Philadelphia type)
100 g creme fraiche (we call it sour creme in Estonia)
100 g double cream
200 g of dark chocolate (if you want your cake to be more sweet, use milk chocolate or add some sugar)
3 eggs
1 tbsp corn starch

Topping:
100-150 g dark chocolate
50ml double cream
Coconut flakes
---

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega need sulavõiga. Suru saadud küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26 cm) põhja ja aseta umbes 10-15 minutiks külmkappi seisma. Täidise jaoks sega omavahel kookospiim, toorjuust, hapukoor ja vahukoor. Sulata vesivannil või mikrolaineahjus šokolaad, lase sellel natuke seista ja jahtuda. Sega viimane teiste ainete hulka kahes osas, vahepeal massi segades, et šokolaad tükki ei läheks. Lisa ükshaaval vahustades hulka ka munad, lõpuks ka tärklis. Vajadusel lisa hulka ka pisut suhkurt, kui soovid magusamat kooki. Täidis võib esialgu tunduda küll ülemäära vedel, kuid ahjus küpsedes taheneb viimane kenasti ära. Vala täidis põhjale ja küpseta 160 kraadi juures 45-60 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda.

Katte jaoks kuumuta vahukoor keemiseni, lisa hulka peeneks hakitud šokolaad ning sega, kuni saad kena ja ühtlase massi. Määri kreem koogile ning puista peale kookoshelbeid. Kõige parem on kook, nagu toorjuustukookidele kohane, ikka pärast külmas seismist. 

Crush the cookies finely for the base and mix them together with the melted butter. Press the mix into the base of a springform (26cm) and put it into the fridge for about 10-15min. For the filling, mix the coconut milk, cream cheese, creme fraiche and double cream. Melt the chocolate over a water bath or in a microwave and let it cool down a bit. Mix it into the filling in two batches, mixing it inbetween, to make sure the chocolate doesn't become hard again, but mixes well. Beat in one by one the eggs, in the end also the corn starch. If you prefer, add in also some extra sugar. The filling might feel a bit too liquid, but it will set well while baking. Bake it at 160 degrees C for about 45-60 minutes. Let the cake cool down completely.

For the topping heat up the double cream to boil, add in chopped up pieces of chocolate and mix until you get an even and smooth mix. Pour it onto the cake and spread evenly. Sprinkle on some coconut flakes. The cake is the best, as it always it with cheesecakes, after standing in the fridge for a while. 

You Might Also Like

0 comments